Wonen in Groningen

Gezelligheid
Over Groningen valt zoveel te zeggen dat het op voorhand duidelijk is dat wij u hierover niet volledig kunnen informeren. In ieder geval kunnen we stellen dat in Groningen alles mogelijk is. Groningen heeft een prachtig oud centrum met natuurlijk de Grote Markt en de Herestraat als bekende punten. Alle mogelijke winkeltjes zijn in het centrum gevestigd, van de bekende grote namen tot de kleinste antiekzaakjes. De stad staat bekend als zéér gezellig. Dat imago is zeker ook te danken aan de vele studenten. Alle mogelijke opleidingen zijn in Groningen mogelijk en zorgen voor een heel divers publiek.

Kunst en Cultuur
De museumliefhebber is in Groningen niet snel uitgekeken. Groningermuseumoverzicht.jpgHet bekende gebouw van het Groninger Museum trekt jaarlijks duizenden bezoekers, daarnaast zijn er nog tal van musea in de stad vertegenwoordigd. Tevens kent de stad natuurlijk een groot aantal uitgaansmogelijkheden, waaronder de mooie Stadsschouwburg waar jaarlijks vele bekende nederlanders hun voorstelling ten tonele voeren.

Compact
Groningen is een compacte stad. Dat wil zeggen dat de meeste wijken vrij dicht tegen het centrum zijn gelegen. martini20toren.jpgHet voordeel hiervan is dat men voor rust en ruimte niet ver/lang hoeft te reizen. Aan de noordkant van de stad liggen uitgestrekte weilanden met prachtige dorpjes zoals Warffum en Wehe den Hoorn. Ten zuiden van de stad ligt het meer bosrijke gebied met dorpjes zoals Glimmen, Yde en Donderen. Voor de watersportliefhebber is het Paterswoldsemeer en het Zuidlaardermeer ideaal gelegen en prima bereikbaar.