Mijn favorieten

Studentenkamer huren

Bent u op zoek naar een studentenkamer? Dan bent u bij makelaardij Zeeven aan het juiste adres. In opdracht van particuliere beleggers verhuren wij studentenkamers in de stad Groningen. Alleen studenten kunnen in aanmerking komen voor een studentenkamer.

Verhuurprocedure
Op onze website komt altijd ons nieuwste aanbod van studentenkamers te staan. Daarnaast versturen wij bij nieuw aanbod een nieuwsbrief. U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.  Mocht u interesse hebben in een studentenkamer én student zijn, dan kunt u contact met ons opnemen. Huurovereenkomsten worden aangegaan voor een periode van minimaal 12 maanden. Na 12 maanden heeft u één maand opzegtermijn. Studentenkamers worden zonder stoffering (vloer, gordijnen etc.) en inrichting verhuurd. In overleg met de huidige huurder kan dit vaak worden overgenomen.

Documenten aanleveren
Wanneer u een studentenkamer heeft bezichtigd en naderhand de studentenkamer aan u 'onder voorbehoud' wordt toegezegd, ontvangen wij graag binnen 3 werkdagen de volgende documenten:
  • Ingevuld en ondertekend formulier met o.a. personalia en adresgegevens.
  • Legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart).
  • Inschrijving van studie (inschrijving bij Studielink).
  • Akte van borgtocht ouder(s).
  • Verhuurdersverklaring.

Huurovereenkomst
Er is pas sprake van een huurovereenkomst als:
  • De eigenaar/verhuurder een kandidaat heeft gekozen om de studentenkamer aan te verhuren.
  • De originele documenten door de verhuurmakelaar zijn gezien en voldoen aan de verhuurvoorwaarden.
  • De akte van borgtocht en het huurcontract door beide partijen is getekend.

Na het tekenen van de huurovereenkomst wordt u gevraagd om de eerste maand huur en eventueel een waarborgsom naar onze rekening over te maken. Daarna wordt de maandelijkse huur via een automatische incasso van uw bankrekening afgeschreven.

Makelaardij Zeeven is bij veel woningen niet alleen de verhuurder maar ook de beheerder van deze woningen. Dit betekent dat makelaardij Zeeven het eerste aanspreekpunt vormt bij huurincasso’s, onderhoudszaken e.d.

In het geval dat makelaardij Zeeven u een woonruimte te huur aanbiedt behartigen wij in eerste instantie de belangen van de eigenaar/verhuurder. Als NVM makelaar kunnen wij niet tegelijkertijd zowel voor de huurder als voor de verhuurder optreden. Hierbij wijzen wij u erop dat het u vrij staat om een deskundige in te schakelen om u te begeleiden bij het huren van woonruimte. Makelaardij Zeeven heeft ten allen tijde het recht een kandidaat, zonder opgaaf van reden, te weigeren als huurder.